Teams2018

Verwondering is het begin van alle wijsheid.

Werken met teams / groepen: 

  • training van vaardigheden
  • scholing op maat
  • teamcoaching

Training van vaardigheden

NACSI kan een programma voor uw ontwerpen toegespitst op de specifieke vaardigheden die u in uw medewerkers in groepsverband verder wilt ontwikkelen.

Dit kan bij voorbeeld zijn op het gebied van zelfreflectie, intervisie, coaching, attitudeverandering, samenwerking, communicatieve of specifieke inhoudelijke vaardigheden die aan de functie of het vakgebied verbonden zijn. Er kunnen standaard vaardigheden getraind worden maar ook heel specifieke. NACSI denkt met u mee en komt met voorstellen voor een programma op maat. Er zijn diverse specifieke trainingsvormen die NACSI kan inzetten.

 

Scholing op maat

Ook kan NACSI zorgen voor een algeheel deskundigheidsbevorderings programma passend bij de behoeften van groepen medewerkers. Denk aan groepen op een bepaald organsiatieniveau zoals (middle) managers, specifieke teams, of aan groepen die veel klantencontacten hebben, die een dienstverlenende functie hebben en dergelijke. Door de grote pool van externe medewerkers kan NACSI u op veel terreinen van dienst zijn.

 

Teamcoaching

Net als individuen kennen groepen, en met name teams ook ontwikkelingsprocessen en routines. Tegenwoordig zien we beter het belang van goed teamfunctioneren. Daarom is niet alleen voor individuen maar ook voor groepen reflectie op groepsresultaten en het handelen in de groep een belangrijke activiteit die ingebouwd moet zijn in het dagelijkse functioneren.

Voorwaarde voor succesvolle teamcoaching is de bereidheid om te kijken naar de groep, het effect van het eigen functioneren in de groep, en het inzicht dat teamontwikkeling belangrijk is voor het functioneren van een ieder en van de organisatie.

Gedurende teamcoaching is alle aandacht volledig gefocust op de processen in de groep, ontwikkelingsprocessen worden gefaciliteerd en versneld, of waar nodig bijgestuurd in de gewenste richting.

NACSI, Training & Coaching op de Antiliaanse eilanden